Annons

Baka paleolimpa

Trendigt med stenålderskost! Att Paleo-dieten blivit populär går inte att ta missta på - antalet böcker på temat tränger undan GI och 5:2 från hyllorna i bokhandeln just nu.

Annons

Annika Sjöö

Läs om Annika Sjöö som är aktuell med boken ”Paleo på 30 dagar”

Paleokosten är baserad på den kost som våra förfäder åt under den Paleolitiska perioden, eller stenåldern. Då åt vi inte spannmål, baljväxter, raffinerat socker eller processade mjölkprodukter. Istället äter man kött, fisk, nötter, bär, frukt, skaldjur, ägg, honung, kyckling och grönsaker i normala mängder. Gå inte hungrig.

Paleolimpa

1 bröd
4 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
6 ägg
3 dl osötad mandelmjölk
1/2 dl smakfri kokosolja
1 dl hackad mandel som topping

Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Häll i den smälta kokosoljan samt mandelmjölken och rör om.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över lite hackad mandel på brödet. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.

Tips! Detta bröd går utmärkt att frysa in!

Tre rykande aktuella böcker om Paleo:
Ät paleo – lev friskt. En heltäckande bok om paleo av Jonas Bergqvist (Pagina).
Paleo – maten och motionen din kropp är byggd för av Erik Wallsten, Thomas Wahlström (Massolit).
Paleo på 30 dagar av Annika Sjöö (Optimal).

Läs om Annika Sjöö som är aktuell med boken ”Paleo på 30 dagar”

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons