Annons

Annons

Palsternacksgratäng med potatis och skinka

Praktiskt med allt i en form! Laga en läcker gratäng med palsternackor och skinka.

Annons
Palsternacksgratäng med potatis och skinka

Palsternacksgratäng med potatis och skinka

8 personer
600 g palsternackor, skivade
500 g potatis, skivad
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
150 g rökt skinka, strimlad
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt, svartpeppar
2 kvistar färsk rosmarin
2–3 msk ströbröd
125 g mozzarella, riven

Garnering:
rökt skinka, skivad
rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Varva palsternacka, potatis, lök, vitlök och skinka i en smord ugnsform med höga kanter.
Blanda grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Repa rosmarinen och strö den över gratängen.
Gratinera mitt i ugnen 45 minuter, täck över med folie om gratängen får för mycket färg. Strö ströbröd över gratängen och toppa med mozzarella.
Gratinera vidare mitt i ugnen 10–15 minuter.
Garnera med skinkrosor och rosmarin vid serveringen.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Lövbiff- och ädelostgratäng

Pastagratäng med kryddig korv

Pasta- och köttfärsgratäng

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons