Annons

Annons

Lövbiffspanna med kantareller

En härligt krämig panna med lövbiff och kantareller smakar ljuvligt till både vardag och fest. Och den blir klar på ett kick!

Panna med lövbiff och kantareller recept

Panna med lövbiff och kantareller – recept

4 personer
500 g lövbiff
2 rödlökar
100 g sommarkantareller
smör och olja till stekning
salt och peppar
1 burk smaksatt crème fraiche, gärna svamp eller örter
2 dl vispgrädde
1 msk kantarellfond
2 msk hackad färsk timjan
Garnering:
färsk timjan
Servering:
färskpotatis

Annons


1. Strimla lövbiffen. Skala och skiva löken
i breda ringar.
2. Fräs svampen i lite smör tills all vätska har
dunstat bort. Höj värmen, lägg i en ny klick smör och låt fräsa tills svampen har fått fin färg. 
Salta och peppra. Ta upp och sätt åt sidan.
3. Fräs löken i smör och olja på medelvärme 
tills den har mjuknat och fått lite färg. Ta upp
och lägg åt sidan.
4. Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna. 
Tillsätt löken, crème fraiche, grädde, fond
och timjan. Låt puttra ihop, 2–3 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö svampen
över. Garnera med extra timjan och servera
med kokt färskpotatis.

Gilla Året Runt på Facebook

Foto: Ulf Svensson

Prova också:

Lövbiff med chimichurri och rostad potatissallad

Lövbiffsbörsar med örtsmör

Mozzarellafylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…