Annons
Annons

Paprikasoppa med parmesanchips

Superenkel och god soppa med paprika som passar som förrätt eller som en lättare måltid med ett gott bröd.

Paprikasoppa med krispiga ört- och parmesanchips.
4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
2 stjälkar bladselleri
1/2 krm kajennpeppar
1 liter kyckling- eller
grönsaksbuljong
1 lagerblad
ca 2 msk pressad citron
salt, svartpeppar

Annons

Parmesanchips:
100 g parmesan, grovriven
1 1/2 msk hackade färska örter

Garnering:
persilja

Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och sellerin. Fräs allt i lite smör i en gryta eller stor kastrull 10 minuter. Pudra över kajennpeppar, tillsätt buljong och lagerblad. Låt koka under lock 30 minuter. Fiska upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackade örter. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter, tills osten är gyllene. Låt svalna på plåten.

Bryt ner chipsen i soppan vid servering.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

BAKA GOTT MATBRÖD

Brytbrod
Recept – Baka vackert brytbröd

medelhavsbröd
Recept – Baka en medelhavsinspirerad limpa

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…