Annons

Annons

Parmalindade färskostfyllda kycklingfiléer

Aprikoser och parmaskinka ger filéerna en spännande smak. En matiga melonsalsan är ett trevligt tillbehör till kycklingen! Ett recept som passar perfekt på festen.

parmalindad kyckling

Parmalindade färskostfyllda kycklingfiléer – ett recepet som passar alla tillfällen.

4 personer
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
12 aprikoser
200 g ört-cream cheese
4 skivor parmaskinka eller annan rökt skinka

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa kycklingen. Salta och peppra runt om. Skär ett längsgående snitt i filéerna. Bred ut ost på filéerna och fördela aprikoserna. Vik samman. Linda skinkan runt om kycklingen, fäst med tandpetare om det behövs.

Gilla Året Runt på Facebook

Hetta upp matfettet och bryn köttet runt om. Lägg över i en ugnsfast form och stek vidare i ugnens mitt ca 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72 grader. Ta ut och dela på mitten och servera gärna med en fräsch melonsalsa, receptet hittar du här>>

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…