Annons
Annons

Päronbullar i långpanna

Päron och tosca är en klassisk kombination.

Päronbullar i långpanna

Päronbullar i långpanna

12 stycken
1 pkt jäst, 50 g
150 g smör
3 dl mjölk
1 msk kardemummakärnor
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
11–12 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
2 tärnade päron
2 msk kanel

Annons

Toscasmet:
50 g smör
2 msk mjölk eller grädde
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
100 g flagad sötmandel
2 msk vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula ner jästen i en degbunke eller matberedare. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader tillsammans med stött kardemumma. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman degen. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en degplatta ca 1 cm tjock. Blanda smör och socker med tärnade päron och kanel. Bred krämen på degplattan, rulla ihop till en rulle och skär i bitar på 3–4 cm.
Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna, 24×30 cm, och lägg i bullarna. Låt jäsa ytterligare 45 minuter under bakduk.
Smält smöret till toscasmeten med mjölk, socker och sirap; låt koka i 5 minuter.
Blanda mandel och mjöl, rör ner i krämen och låt sjuda några minuter.
Grädda bullarna i 20 minuter. Ta ut dem, bred på toscasmeten och grädda ytterligare 5 minuter.

Recept Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Fler goda recept hittar du här: Baka i långpanna!

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…