Annons

Annons

Glutenfritt! Päronmuffins med nötig smultopp

Supergoda, glutenfria muffins med päron. Helgens godaste recept!

Annons

Glutenfria päronmuffins

12 muffins

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 msk rivet citronskal
1 1/2 dl kesella
1 päron

Topping:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl hackade hasselnötter
1 dl strösocker

När du är klar med muffinsen, gör de här supergoda vaniljbullarna. Klicka på länken för recept.

1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
2. Blanda mjölmix, bakpulver och citronskal och vänd ner i smörsmeten tillsammans med kesellan. Fyll muffinsformar till hälften med smeten.
3. Skala och skär päronet i tärningar, fördela i muffinsformarna.
4. Nyp samman smör, havregryn, hasselnötter och strösocker till en smulig massa och fördela på muffinsen.
5. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Fler glutenfria recept:
Bröd med lingon och aprikoser
Glutenfri rulltårta med choklad och lemoncurd

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons