Annons

Annons

Päronpaj med choklad

Päronpaj med choklad
8-10 bitar

1 färdig mördeg
200 g mörk choklad
2 dl crème fraiche
3 päron
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
1 dl mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en rund form med löstagbar kant med mördegen. Hacka chokladen och smält i vattenbad, tillsätt 1 msk crème fraiche och bred blandningen i pajskalet.
Skala päronen och dela i kvartar, skär sedan i smala skivor och lägg vackert i pajskalet.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt resten av crème fraichen och mandelmjölet.

Annons

Häll blandningen över pajen och grädda ca 25 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…