Annons

Annons

Pasta med kyckling & grillad paprika


4 PERSONER
300 g pastaskruvar
4 paprikor, röda och gula
350 g kycklingfilé
olivolja till stekningen
salt, peppar
1/2 kruka basilika
35 g valnötter
150 g fetaost
2 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk skånsk senap

Annons

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela paprikorna i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem högt upp i ugnen ca 15 minuter tills de börjar svartna. Lägg i plastpåse 10 minuter innan du skalar dem.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Salta och peppra kycklingen och bryn den i en stekpanna med lite olivolja runt om. Lägg över i en ugnsform och låt steka tills kycklingen är färdig. Skär den i skivor.
Blanda med pasta, paprikor, basilika och valnötter. Smula över fetaosten. Rör samman vinäger, olivolja, vitlök, senap, salt och peppar. Vänd ner i pastan.

Av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…