Annons

Annons

Pasta med lax och myntapesto

Ett spännande recept på lax och myntapesto. Servera pastan både till fest och vardag.

Mums med mint i maten 32/13

4 personer:
4 laxfiléer, à 125 g
300 g tagliatelle

Myntapesto 
1 kruka färsk mynta
1 dl sötmandel
1 citron, rivet skal + saft av 1/2 citron
1 näve rucola
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt, nymalen svartpeppar

Annons

Servera med:
100 g haricots verts
parmesanost

Pesto: Strimla myntan. Mixa den tillsammans med mandel. Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet, pressa ur saft och blanda ner detta tillsammans med rucola, pressad vitlök och olivolja. Mixa allt till en jämn massa. Tillsätt parmesanosten, salta och peppra.

Koka pastan, häll av vattnet och blanda ner peston. Snabbfräs haricots verts i olivolja. Salta en aning och blanda ner dem i pastan. Sätt på locket.

Stek laxen i olivolja, servera den tillsammans med pestopastan. Peppra med svartepeppar och hyvla över extra parmesanost.

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…