Annons

Annons

Pasta med sardeller och färska tomater – fri från gluten

Ett enkelt recept fritt från gluten. Servera med en god parmesanost och ett gott bröd.

Annons
Pasta med meldelhavssmak

Pasta med vitt vin, sardeller och färska tomater, så gott!

4 personer
300 g glutenfri spaghetti
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 sardellfiléer
5 tomater, gärna plommontomater
1/2 krm chili flakes.
1 dl vitt vin
1 msk honung
olivolja till stekning
salt och peppar
färsk basilika

Till servering:
parmesanost

Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och skiva lök och vitlök. Strimla sardellerna och tärna tomaterna. Häll olivolja i en kall stekpanna tillsammans med lök, vitlök och chili flakes. Sätt på högsta värme och dra ner värmen till medel så snart det börjar fräsa. Tillsätt sardeller och fräs under omrörning i fem minuter. Tillsätt vin och låt det koka in någon minut. Rör ner tomater och honung och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter. Vänd ner spaghettin i såsen och tillsätt blad av färsk basilika. Servera med parmesanost.

Tips! Sardellerna kan bytas ut på 1 msk kapris.

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons