Annons

Annons

Pasta- och fläskfilégratäng

Fläskfilé går att variera på många sätt. I det här receptet samsas fläskfilé, pasta och en krämig sås i en och samma form. Smaklig måltid!

Gratäng med fläskfilé

Härlig pastagratäng där allt samlas under ett gratängtäcke smaksatt med mango, tomat och paprika.

4 personer

Du kan välja pasta av valfri sort, t ex farfalle, gnocchi eller penne. Tärnad mango hittar du i frysdisken.

Annons

400 g kokt pasta
1 fläskfilé, ca 700 g
salt, svartpeppar
2 msk smör

Gratängsås:
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk smör
150 g mango, tärnad
2 dl crème fraiche
3/4 dl mango chutney
2 msk tomatpuré

Topping:
12 körsbärstomater i olika färger
1 dl riven lagrad ost

Garnering:
kryddgrönt
rostade körsbärstomater

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola av i kallt vatten och blanda lite olja i pastan. Lägg pastan i en smord ugnsform.

Putsa och skiva köttet, salta och peppra. Bryn köttet i smöret på båda sidor. Lägg köttet ovanpå pastan i formen.

Finhacka löken, tärna paprikorna och fräs mjukt i smör utan att det tar färg. Rör ner mango, crème fraiche, mango chutney och tomatpuré, låt allt koka samman i ett par minuter. Fördela blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills gratängen fått fin färg.

Garnera med kryddgrönt och rostade körsbärstomater

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…