Annons

Annons

Pasta- och köttfärsgratäng

En riktig vardagsklassiker som du kan piffa upp med dina egna favoritkryddor.

Annons
Pasta- och köttfärsgratäng

Pasta- och köttfärsgratäng

4 personer
500 g valfri pasta, t ex penne

Köttfärssås:
600 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
2 msk smör
4 msk tomatpuré
4 msk chilisås
3 dl krossade tomater
1/2 kruka färsk, finhackad timjan
salt, nymalen svartpeppar

Bechamelsås:
4 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk
salt, nymalen vitpeppar

Gratinering:
3 dl riven mozzarellaost

Koka pastan enligt anvisningar. Spola av i kallt vatten och häll lite olja över pastan, rör om.
Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp matfettet och fräs lök och paprika blankt och smidigt.
Vänd ner färsen, stek vidare tills färsen är genomstekt och smulig. Tillsätt tomatpuré samt chilisås. Vänd ner de krossade tomaterna, tillsätt timjan. Låt allt koka upp och puttra samman några minuter.
Bechamel: Gör såsen genom att hetta upp matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet, vispa hela tiden så att allt blandas samman. Tillsätt mjölken lite i taget under ständig omrörning.
Låt såsen koka ca 5 minuter, rör hela tiden. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman pasta och köttfärssås i en smord ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen, peta med en gaffel så att allt blandas om lite. Strö över riven mozzarellaost.
Gratinera i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills osten har fått en fin och gyllene färg.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Krämig kyckling- och pastagratäng

Pasta- och skinkgratäng

Pasta med mozzarella och bacon

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons