Annons

Annons

Pepparkaksbiscotti

Goda och lyxiga biscotti med pepparkakssmak.

Annons

pepparkaksbiscotti

Biscotti perfekt till julfikat!

60 stycken
200 g smör
2 dl brun farin
1 dl strösocker
3 ägg
3 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
1/2 tsk malda kryddnejlikor
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk kardemumma
3 dl hasselnötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smöret tillsammans med farin och socker, tillsätt ett ägg i taget. Blanda bakpulver, vetemjöl och kryddor, vänd ner i smör- och sockerblandningen. Arbeta i hasselnötterna.

Lägg degen på mjölat bakbord, forma till fyra längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 minuter. Låt svalna något.

Sänk temperaturen till 100 grader. Skär i sneda bitar, 15 stycken per längd, och torka i ugn 20 minuter.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Recept på fler goda pepparkakor

Pepparkaksmuffins
Recept: Pepparkaksmuffins

Baka de godaste pepparkakskolasnitten
Recept: Knapriga pepparkakssnitt

baka i langpanna
Recept: Pepparkaksmums

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons