Annons
Annons

Pepparkakscheesecake

Den söta vita chokladen gifter sig fint med de lite sura lingon­en. En tårta som kommer att göra succé på bjudningen.

Annons

Pepparkakscheesecake med vit choklad

6–8 personer:
Botten: 

75 g smör
150 g pepparkakor, krossade

Fyllning: 
200 g vit choklad
400 g Philadelphiaost
1 dl kesella
1 dl socker
1 dl koncentrerad
lingondricka
1/2–1 msk maizena
100 g lingon

Smält smöret och blanda med pepparkakorna till en smulig deg. Tryck ut den i en plast­folieklädd botten med löstagbara kanter (24 cm). Ställ in i kyl och låt stelna.

Smörj formens kanter med smör. Smält den vita choklad­en över vattenbad och pensla formens kanter med chokladen
i två omgångar, så att den blir lagom tjock. Ställ i kylen.

Blanda Philadelphiaost, ke­sella och socker. Fyll formen och ställ kallt i 4 timmar. Låt lingonen rinna av och
lägg på toppen. Värm lingon­saften och blanda i maizena till lagom flytande konsistens. Späd med vatten om den blir
för tjock. Låt svalna (annars smälter chokladen) och häll sedan över lingonen.

Av: Ann-Catrin Rosenqvist Foto: Ragnar Omarson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…