Annons
Annons

Pepparkaksmuffins

Muffins med pepparkakssmak är gott att servera till glögg.

Pepparkaksmuffins

ca 12 muffins
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskryddor
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 1/2 dl matlagningsyoghurt

Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
1 msk pressad apelsin
lingon

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg.
Blanda mjöl, pepparkakskryddor, bakpulver och bikarbonat. Sikta och rör ner blandningen i smeten växelvis med yoghurten.
Fördela smeten i muffnsformar. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter. Låt svalna.
Rör ihop forsocker och pressad apelsin och garnera muffnsen. Lägg några lingon på toppen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

BAKA OCKSÅ:
Skurna pepparkakor
Skurna pepparkakor med mandel
Baka de godaste pepparkakskolasnitten
Kolasnitt med smak av pepparkaka
baka i langpanna
Pepparkakasmums i långpanna

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…