Annons

Annons

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Lyxiga och läckert goda är bitarna med pepparkaksrulltårta och lingongrädde.

Annons

Pepparkaksrulltårta

Pepparkaka hör julen till

6-8 bitar
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk bikarbonat
2 msk filmjölk

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/4 dl lingonsylt

Garnering:
1 dl vispgrädde
några lingon

Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienser och vänd ner, avsluta med att röra ner filmjölken.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vik upp kanterna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Sockra och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Pensla med vatten och dra bort gräddningspapperet. Låt svalna under fuktig handduk.

Vispa grädden och blanda i lingonsylten. Bred lingongrädden på kakan och rulla ihop. Lägg i frysen och ta fram 1/2 timme före serveringen. Vispa grädden till dekorationen, spritsa små toppar och lägg på lingon.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons