Annons
Annons

Pestofylld kycklingfilé

Pestofylld kycklingfilé

ca 497 kcal/port. Har du bråttom så köp färdig pesto på burk.

4 PERSONER

500 g kycklingfilé
30 g sesamfrön
1 näve babyspenat
1 citron i klyftor
1 dl pesto
BULGURSALLAD:
2 dl bulgur
1 endive
1 granatäpple

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna. Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna och banka ut dem lätt. Lägg på folieark, bred på peston och rulla ihop till en rulle. Rulla i sesamfröna. Baka i ugnen ca 40 minuter.
Skär upp kycklingen i skivor. Varva med babyspenat och citronklyftor. Strö över resten av pinjekärnorna.
Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med skivad endive och kärnorna från granatäpplet.

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

FLER GODA 5:2 RECEPT
Salamifylld kycklingfilé
Ugnsbakad kassler med ädelost
Bouef Bourguignon
Lammfärsbiffar med äppelsås

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…