Annons

Annons

Piroger med läcker laxgömma

Gyllene piroger med matig fyllning är bra mat att ha i frysen. De här frasiga godbitarna har vi fyllt med lax och pepparrot - perfekt som utflyktsmat!

Annons

laxpirog

Fyll picknickkorgen med smaskiga piroger fyllda med lax.

10-12 piroger
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
3 msk rapsolja
1 msk fiberhusk
1 dl kesella
1 tsk salt
1 äggula
7 dl glutenfri mix, Finax
1 ägg till pensling

Fyllning:
2 salladslökar
250 g varmrökt lax
1 msk fransk senap
salt, peppar
200 g färskost
1 msk riven färsk pepparrot

Smula ner jästen i en matberedare. Tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt 2 msk rapsolja och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter.

Blanda ner kesella, salt, äggula och mjölmix och arbeta samman degen. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman finhackad salladslök, varmrökt lax, senap, salt och peppar, färskost och pepparrot.

Kavla ut degen på bakbord mjölad med glutenfri mjölmix och tryck ut rundlar. Lägg fyllningen på hälften och vänd över andra halvan, pensla med ägg och tryck till kanten med gaffel.

Grädda i ca 12-15 minuter tills de får fin färg.

Av Janet Gustavsson Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons