Annons

Annons

Pistasch- och pinjenötskakor – glutenfria

Baka ljuvliga småkakor! Ett recept från Ulrika Davidssons bok Baka glutenfritt med Ulrika.

Annons
Pistage och pinjenotkaka

Glutenfria små godingar!

 

1 dl mandelmjöl
1 dl mandelspån
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
50 g smör
5 torkade aprikoser
2 msk vatten
2 msk mandelmjölk eller vanlig mjölk

Garnering:
1/2 dl pinjenötter och hackade pistaschnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull och mixa det tillsammans med aprikoserna i en matberedare till en slät smet. Vänd ner aprikossmeten i en bunke tillsammans med vatten och mjölk och arbeta ihop till en deg.

Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna till runda kakor och toppa med nötterna. Tryck ner nötterna en aning i degen.

Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter eller tills kakorna har fått fin färg. Låt svalna helt och lägg i en lufttät burk.

Receptet kommer från boken Baka Glutenfritt med Ulrika från Bonnier Fakta

Baka glutenfritt med Ulrika

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons