Annons

Annons

Glutenfria plättar med salta tillbehör

Små mumsiga plättar med lyxig topping. Grädda och njut!

Annons

Plättar med salta tillbehör
4 personer
3 dl mjölk
1 1/2 dl majsstärkelse
3 ägg
1 1/2 msk smält smör
salt

Tillbehör:
2 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
1 rödlök
100 g stenbitsrom

Vispa samman mjölk, majsstärkelse, ägg och smör. Låt svälla 10 minuter.
Grädda plättarna i plättlagg på båda sidor på ganska kraftig värme, tills de är gyllengula. Pensla lite smör mellan varje plätt
Servera med crème fraiche, hackad dill, finhackad rödlök och rom.

Tips! Du kan byta ut stenbitsrommen mot t ex sikrom eller löjrom.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons