Annons

Annons

Polenta med pesto

Det perfekta receptet om du ska grilla i helgen. Supergott! Och helt glutenfritt!

Annons

Året Runt

Det är en god och snabblagad ersättning till pasta, ris eller potatis.

4 personer
8 1/2 dl kycklingbuljong (glutenfri)
2 dl polentagryn
30 g smör
30 g finriven färsk parmesanost
1 krm svartpeppar

Servering:
röd pesto
basilika

1. Koka upp buljongen. Tillsätt polentagryn under vispning, fortsätt koka under ständig omrörning, 10–20 minuter, polentan är klar när den tjocknat. Ta bort från plattan. Blanda i smör, parmesanost och svartpeppar.
2. Smöra en form, 20×30 cm, och klä den med bakplåtspapper. Häll i polentan, jämna till. Plasta in och ställ i kylen ca 30 minuter. Ta fram polentan och dela den i ca 8 bitar. Pensla med olja, grilla ca 5 minuter på varje sida. Ringla över lite röd pesto och garnera med basilika.

Av Bitte E:son Forsberg
Assistent: Jenny Ohlin
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons