Annons

Annons

Potatis- och laxgratäng

Potatis, lax och kaviar blir mycket gott i den här krämiga gratängen.

Vad ska vi äta idag?Här hittar du fler middagstips

Potatis- och laxgratäng

 4 personer:  
1 kg mjölig potatis
2 stora gula lökar
200 g gravad lax
3 1/2 dl mellangrädde
1 dl lättrökt kaviar
1 dl finhackad dill
salt, peppar

Annons

Garnering:
körsbärstomater
dill

Till servering:
sallad

Koka potatisen med skal på och låt svalna. Skala och skär den i skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken grovt och fräs den mjuk och glansig i lite smör. Varva potatis, lök och lax i en smord ugnsform.
Vispa ihop mellangrädde, kaviar, dill, salt och peppar och häll det över gratängen.
Gratinera ca 30 minuter. Servera med en sallad.

Foto Annika Boman

Vad ska vi äta idag?Här hittar du fler middagstips

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…