Annons
Annons

Potatisgratäng extra allt!

En allt-i-ett-gratäng som blir extra krämig av att gräddas på lite lägre värme.

Annons
Potatisgratäng extra allt!

Potatisgratäng extra allt!

4 personer
150 g grönkål
1 kg fast potatis
150 g skinka, strimlad
1 vitlöksklyfta
200 g grovriven lagrad ost, t ex prästost eller cheddar
5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175°.
Repa grönkålen och förväll den i 2 minuter.
Skala och skiva potatisen. Lägg den i en stor bunke tillsammans med grönkål och strimlad skinka.
Skala och hacka vitlöken och blanda med potatisen. Rör ner riven ost och grädde samt salt och peppar. Blanda runt ordentligt och häll allt i en smord ugnsform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme, tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Palsternacksgratäng med potatis och skinka

Fiskgratäng med vitvinssås och skaldjur

Bacongratäng med brysselkål

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…