Annons

Annons

Potatisrutor med matjessill, ägg och gräslök

Klassiska kombinationen potatis och sill i roligare form!

Potatisrutor med matjessill

ca 16 stycken

500 g mjölig potatis
6 ägg, kokta
1 liten rödlök
75 g smör
½ dl hackad gräslök
salt och peppar
Garnering:
300 g matjesfiléer
gräslök

1. Skala och koka potatisen.
2. Skala och hacka äggen grovt. Finhacka rödlöken och smält smöret.
3. Mosa potatisen med en potatisstöt och rör ner ägg, rödlök, gräslök samt salt och peppar. Tillsätt smöret.
4. Fördela moset jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 20×25 cm,
och platta till det. Låt stå kallt, 1 timme.
5. Skär potatismoset i kuber, ca 5×5 cm. Toppa med en bit matjessill och klipp över lite gräslök vid servering.

Annons

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Potatisomelett med matjessill och dijonkräm

Sillsmörgåstårta med skinka och citron

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…