Annons

Annons

Potatissallad med stekt lax och sparris

Lat sommarmat när den är som bäst. Använd färdigkokta rester av färskpotatis så har du lunchen på nolltid!

Potatissallad med lax

4 personer

4 portionsbitar av laxfilé
1 knippe färsk sparris

Potatissallad:
1 kg färskpotatis
150 g sockerärter
1 rödlök
150 g fetaost
2 msk kapris
pumpafrön

Dressing:
1 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
1 msk dijonsenap
3 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
1. Skölj och skrubba potatisen 
noga. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Annons

2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.

3. Dela potatisen i mindre bitar. Finhacka rödlöken.

4. Koka upp lättsaltat vatten och 
lägg ner sockerärter. Sjud i ett par minuter, skölj med iskallt vatten.

5. Blanda potatisen med dressingen och lägg upp i en skål varvat med sockerärter, finhackad rödlök och 
smulad fetaost. Toppa med kapris och pumpafrön.

6. Servera salladen med stekt lax och sparris, gärna grillad.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Annika Broman

Prova också:

Festliga potatisar

Potatissallad med sparris och rädisor

Honungsstekt lax med senapsdressad morotssallad

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…