Annons

Annons

Potatissallad med sommarkänsla

En härlig potatissallad med krämig sås som passar till alla grillrätter.

Sommarpotatissallad

Sommarpotatissallad

4 personer
1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
3 msk oliv- eller rapsolja
1 msk flingsalt
1 msk hackad rosmarin
250 g körsbärstomater
1 nypa strösocker
1 rödlök
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad persilja
140 g feferoni
150 g fetaost
65 g babyspenat

Annons

Tvätta och dela potatisen, lägg ut i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och strö över rosmarin, blanda om. Lägg körsbärstomaterna vid ena sidan på plåten, strö över lite strösocker på dem.
Rosta alltsammans mitt i ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk och har fått fin färg. Ta ut tomaterna om det behövs.

Finhacka rödlöken och rör ihop med crème fraiche och finhackad persilja.

Dela feferonin i mindre bitar, tärna fetaosten och blanda med potatis, rostade tomater och spenat.
Garnera med kryddgrönt och servera med dressingen.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS MER:
Potatissallad med äpple och gröna oliver

Potatissallad med sparris, parmesan och sockerärter

Läcker potatissallad

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…