Annons

Annons

Potatissallad med sparris, parmesan och sockerärter

Potatissallad är en klar sommarfavorit! Koka inte sparris och potatis för länge: de behöver spänst och lite tuggmotstånd. Använd gärna flingsalt i vinägretten, det ger den lite extra smakskjuts. Du kan också servera vinägretten bredvid om du inte vill hälla den över.

Potatissallad med sparris, parmesan och sockerärter

4 Personer
750 g färskpotatis
250 g grön sparris
100 g parmesanost, hyvlad
1 ask sockerärter

Vinägrett:
1 citron
1/2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt, peppar

Garnering:
bladpersilja

Annons

Koka potatisen. Ansa sparris en och bryt av den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i 2 minuter. Dela i mindre bitar. Ansa och koka sockerärterna i 1 minut.
Blanda alla ingredienser till vinägretten och smaka av.
Blanda potatis, sparris och sockerärter. Häll över vinägretten och tillsätt parmesan. Garnera med kryddgrönt och servera.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…