Annons

Annons

Potatissallad med sparris, parmesan och sockerärter

Potatissallad är en klar sommarfavorit! Koka inte sparris och potatis för länge: de behöver spänst och lite tuggmotstånd. Använd gärna flingsalt i vinägretten, det ger den lite extra smakskjuts. Du kan också servera vinägretten bredvid om du inte vill hälla den över.

Potatissallad med sparris, parmesan och sockerärter

4 Personer
750 g färskpotatis
250 g grön sparris
100 g parmesanost, hyvlad
1 ask sockerärter

Vinägrett:
1 citron
1/2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt, peppar

Garnering:
bladpersilja

Annons

Koka potatisen. Ansa sparris en och bryt av den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i 2 minuter. Dela i mindre bitar. Ansa och koka sockerärterna i 1 minut.
Blanda alla ingredienser till vinägretten och smaka av.
Blanda potatis, sparris och sockerärter. Häll över vinägretten och tillsätt parmesan. Garnera med kryddgrönt och servera.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…