Annons
Annons

Prins pot au feu med svenska smaker

Ulf Elfving, radiojournalist och programledare: "Jag vill fresta med en enklare rätt med prinskorv, brysselkål, lök, jordärtskockor - ja, Pot au feu. Och så gillar jag kycklingbuljong, den gör soppgrytan extra god med milda svenska smaker. Grytan kan göras med både exklusiva eller mer plånboksvänliga korvar och grönsaker - det blir jättegott hur man än gör." Prins pot au feu med milda svenska smaker

Annons

prinskorv
4 personer
Ulf Elving lagar rätten med hemgjord hönsbuljong. Har man ont om tid får man förstås fuska med buljongtärning.

500 g prinskorv
4-6 färskpotatisar
4-6 jordärtskockor
6-8 späda knippmorötter
4 schalottenlökar
250 g brysselkål
1 knippa rädisor
1 liter hönsbuljong
1 vitlöksklyfta
100 g sockerärter eller sugarsnaps
4-6 cocktailtomater
4 tsk normalsaltat smör
gott bröd

ulf e

Skala potatis, jordärtskockor, morötter och schalottenlök. Dela grönsakerna i mindre bitar.
Ansa och dela brysselkålen. Tvätta rädisorna noga.
Koka upp buljongen i en gryta. Lägg först i potatis, jordärtskocka, morötter och schalottenlök, koka dem nätt och jämt mjuka, ca 10 minuter. Lägg i brysselkål och koka ca 3-5 minuter. Lägg i korv och koka 3 minuter. Lägg i sockerärter, rädisor och tomater och koka ytterligare 3 minuter. Servera med en klick smör och gott bröd.

Tips! Ha du inte tid att göra egen buljong, fuska med tärning. Men lägg på en klick smör, den förhöjer smakerna även på korven!

Av Lena Söderström Foto Eva Hildén Smith

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…