Annons

Annons

Prinsessbakelse

Självklart ska Victoria firas med tårtornas tårta, prinsesstårtan. 
Här har vi gjort den som en läcker bakelse, och den är precis som 
vår kära kronprinsessa: fin utanpå och väldigt god inuti!

Prinsessbakelse
8 bakelser
3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten, kallt
Fyllning:
2 dl nöt- och chokladkräm, Nutella
2 msk + 2 dl vispgrädde
200 g hallon
Garnering:
2 rosa marsipanlock eller
400 g rosa marsipan
20 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
silverkulor
citronmeliss

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt kallt vatten och blanda försiktigt till en jämn smet.
3. Bred ut smeten jämnt i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills kakan fått fin färg och är klar, 
ca 7 minuter.
4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och lossa försiktigt bakpapperet. Låt svalna.
5. Fyllning: Rör nöt- och chokladkrämen smidig med 2 msk grädde.
Bred detta över kakan. Vispa 2 dl grädde och bred ovanpå. Strö på lätt mosade hallon. Rulla ihop kakan från långsidan.
6. Rulla ut marsipanen och lägg arken lite omlott. Kavla dem lätt så att de hänger ihop. Rulla in rulltårtan i marsipanen. Skär bort överflödig marsipan och skär tårtan i bitar.
7. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Spritsa ut 8 stycken V:n (som i Victoria) på bakplåtspapper, låt stelna. Vispa grädden, spritsa en klick på varje bakelse. Garnera med ett choklad-V, silverkulor och grönt.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…