Annons
Annons

Vitt vin och rödvin – gott och prisvärt!

rött och vitt vin, 41-15

Året Runts expert Nenne Wåhlander tipsar om goda viner till både pasta, lamm och höstens grytor.

Vitt vin:

Bouchard Aîné Chardonnay 2014 (82534) 79 kr.
Ett franskt vin, som passar både fiskgratäng och fredagsräkor. Har en ren fruktig doft och torr och trivsamt rund smak med druvtypisk smörig ton.

Annons

Héritages Côtes du Rhône blanc 2014 (2866) 95 kr.
Ett kul och smakrikt vin från franska Rhôndedalen i ny och personlig årgång. Doften är aningen dov, mjukt kryddig och rund. Smaken är torr, lite stram med ton av aprikos. Passar både gratäng och ljust kött.

Bründlmayer Grüner Veltliner 2014 (2910) 129 kr.
Ett härligt gott vin att satsa på någon gång till en läcker fiskrätt, men passar också ljust kött med lite krämig sås. Mäktig doft och torr, läckert mjukfruktig smak.

Rött vin:

Vylyan Pinot Noir 2014 (4630) 71 kr.
Här ett ungerskt solvarmt, örtigt vin med vaniljsötma i doften. Smaken är lite stramare på ett välgörande och välsmakande fruktigt sätt. Gott till mullig gryta och pizza.

Morgon 2013 (5106) 95 kr.
En mustig och saftig klassiker från franska Beaujolais, som piggar upp även i ny årgång. Doften är fräsch och inbjudande och smaken matvänlig med örtig stuns. Passar både köttbit och stekt fisk.

Terra di Brolio 2013 (79375) 99 kr.
Ett gott och lite småelegant vin från Toscana i Italien. Bjuder på en aromatisk, örtig doft med ton av körsbär. Smaken är saftig, ren, pigg och fruktig med lätt ekfatston. Passar lammet och god pasta.

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…