Annons

Annons

Pulled fläskytterfilé

Pull kommer från engelskan och betyder dra. Köttet dras isär med gafflar efter tillagningen. Ett mört och smakrikt recept.

Pulled fläskytterfil

4-6 personer
1 kg fläskytterfilé
2 msk smör
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1/2 msk fänkålsfrö
2 dl vitt vin
några kvistar rosmarin, färsk
salt, peppar

SERVERING:
klyftpotatis
sallad

Sätt ugnen på 125 grader.

Annons

Salta och peppra filéerna, bryn dem i smör och lägg över dem i en ugnsfast form.
Hacka vitlöken och fräs snabbt i stekpannan tillsammans med fänkålsfrö utan att det tar färg. Tillsätt vin och rosmarin och låt småputtra i 2 minuter. Häll blandningen över köttet.
Förslut formen med dubbla lager folie, se till att det blir tätt. Stek i mitten av ugnen i cirka 5 timmar. Ta ut köttet och låt vila i formen medan du gör potatisen.
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, strö över salt och timjan. Rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Servera köttet i sin sky tillsammans med klyftpotatis och en god sallad.

Av Åsa Swanberg Foto: Ludwig Swanberg

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…