Annons

Annons

Pulled lax med mango- och ananassalsa

Förena nytta med nöje och lägg laxen på grillen!


Pulled lax
Du kan servera laxen i tortillabröd som du värmer i ugnen eller på
grillen. Det är också fint att servera laxen på salladsblad. Välj då salladsblad med stadga, t ex huvudsallad, gemsallad eller pak choi.
4 personer
ca 700 g hel laxfilé med skinn
1 msk olivolja
1 lime, rivet skal
1 vitlöksklyfta
½ tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes
1 msk flingsalt
½ tsk svartpeppar
Garnering:
färsk koriander
limeklyftor
honungsgrillade citronskivor, 
se recept på helstekt fläskkarré
Servering:
mango- och ananassalsa, 
se recept

Annons

1. Putsa laxen. Lägg laxen med skinnsidan ner och pensla köttsidan med olja. Strö på limeskal och riven vitlök.
2. Blanda spiskummin, chiliflakes, salt och peppar. Strö kryddblandningen över laxen.
3. Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock tills innertemperaturen är ca 50°.
4. Låt laxen vila en stund. Dra sönder laxen med en gaffel och servera i tortillabröd eller i
salladsblad.
5. Garnera med färsk koriander, limeklyftor och honungsgrillade citronskivor. Servera med mango- och ananassalsa.

Mango- och ananassalsa
Kan förberedas och förvaras svalt.
4 personer
250 g fryst tärnad mango, tinad
½ ananas
1 röd chili
½ kruka koriander
½ gurka
½ lime, rivet skal + pressad saft från 1 lime

1. Låt mangon rinna av.
2. Skala ananasen. Skär den i klyftor på längden och skär bort den hår-da
stocken i mitten på varje klyfta. Strimla fruktköttet.
3. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Finhacka koriandern. Kärna ur och finhacka gurkan.
4. Blanda mango, ananas, chili, koriander, limeskal, limesaft och gurka. Förvara svalt fram till servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…