Annons
Annons

Purjolökssill

Nu är det dags att lägga in sillen. Sill är ett måste på midsommar.

sill med purjolök

Purjolökssill gott till midsommar.

6 personer
2 burkar inläggningssill
1 röd lök
1 purjolök
4 msk grovt stött kryddpeppar
1 msk grovt stött vitpeppar
1 msk stött rosépeppar
1 msk dillfrön
3 msk finhackad dill

Lag:
1 dl ättiksprit, 12 %
5 dl vatten
6 dl strösocker

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Låt sillen rinna av och dela den i ca 1 cm snedställda bitar.

Skiva rödlöken tunt. Strimla purjolöken. Blanda ihop lagen och rör tills sockret har löst sig.

Varva sill, lök och kryddor i en skål eller burk. Häll i lagen och ställ kallt ca 1 vecka innan det är dags att äta av den.

Garnera med klippt dill och lök.

Av Bitte Eson Forsberg Av Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…