Annons
Annons

Purjopasta med lax och smörsky

Purjolöken får en mild fin smak genom att kokas tillsammans med pastan. Ett enkelt och lyxigt vardagsrecept med lax!

Purjopasta med lax och dill
4 personer1 stor purjolök, 350 g
300 g pasta, t ex linguine
500 g laxfilé
25 g smör
1/2 citron, skal och saft
olivolja till stekning
salt och peppar
1/2 dl hackad dill

Ansa purjon och skär den i 10 cm långa strimlor.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och lägg ner purjon när det är 2 minuter kvar av koktiden. Häll av pastan.
Skär laxen i kuber. Salta och peppra och stek dem gyllene i lite olivolja. Ta upp och lägg på ett fat.
Smält smör tillsammans med citronsaft. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och häll över citronsmör. Vänd försiktigt ner lax och hackad dill. Lägg upp i en skål och strö över rivet citronskal.

Annons

Tips!
För en ännu lyxigare variant, tillsätt 1/2 dl vitt vin till smörskyn och låt den koka ner ett par minuter.

Här hittar du fler enkla vardagsrecept med lax

Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…