Annons

Annons

Pytt i panna med falukorv

God som både kvällsvickning och middag. Ett enkelt vardagsrecept!

Falukorv

4 personer
500 g falukorv
140 g tärnat bacon
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
150 g sugarsnaps eller sockerärter

Servering:
3 msk finhackad persilja
stekta ägg/äggulor
serverade i äggskal
saltgurka
rödbetor

Annons

Dra skinnet av korven, tärna eller strimla den. Skala potatis och morötter och skär i tärning­ar. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stor stek­panna, stek potatis och moröt­ter ca 15 minuter. Rör om noga efter hand. Salta och peppra. Fräs löken i en annan panna så att den blir blank och smidig, ca 3 minuter. Tillsätt falukorv och fräs vidare ca 3 minuter. Blanda samman samtliga ingredienser och stek ca 3 mi­nuter. Ansa och halvera sugar­snapsen och låt dem steka med i ca 1 minut. Servera med ägg, skivade saltgurkor och inlagda hela rödbetor. Garnera med persilja och servera med en bit bröd och en god ost.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler goda vardagsrecept!
Falukorvsgratäng med krämig ostsås
Pasta med kyckling och grillad paprika
Kantarellpaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…