Annons

Annons

Quiche lorraine med rödkål och skinka

Gör en klassisk quiche och ta tillvara både ostrester, kål och skinka.

Quiche lorraine med rödkål och skinka.

Quiche lorraine med rödkål och skinka.

4 personer

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
200 g rödkål
ca 200 g skinka
200 g riven lagrad ost, t ex cheddar
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Annons

Mixa smör, mjöl och salt till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt ligga i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Kavla ut degen och klä en pajform med den. Nagga degen och grädda pajskalet i mitten av ugnen tills det fått fin färg. Låt svalna.
Sänk ugnsvärmen till 200°.
Hacka löken. Strimla kålen. Fräs lök och kål i smör tills allt blir mjukt; lägg i pajskalet.
Strimla skinkan och fördela över lök och kål. Strö över osten.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll stanningen i skalet och grädda vidare i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Servera pajen ljummen.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Krämig tacopaj med majs och paprika

Ansjovispaj med potatis

Garvad lax- och spenatpaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…