Annons
Annons

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

God marmelad som passar utmärkt till pannkakor, våfflor eller till nybakat bröd. Gott recept som hör våren och sommaren till.

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

4 små burkar
1/2 kg rabarber
1/2 kg jordgubbar
en liten bit ingefära
6 1/4 dl strösocker
1 citron, finrivet skal och pressad saft
ev 2 tsk flytande Atamon

Skölj rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar.

Annons

Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Koka rabarber, jordgubbar på svag värme under lock ca 20–30 minuter. Skala och riv ingefäran.
Tillsätt ingefära, citronskal och saft. Låt koka 15 minuter utan lock.
Rör ner ev konserveringsmedel och häll upp på rena burkar med tättslutande lock.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…