Annons

Annons

Glutenfria rabarberbullar i långpanna

Rabarberbullar fria från gluten! Receptet ger 20 somriga ,saftiga och goda bullar.

Annons
rabarberbullar

Glutenfria rabarberbullar i långpanna.

ca 20 stycken
en sats grunddeg, recept finns här>>

Fyllning:
3 dl tärnade rabarber
100 g färskost
3 msk strösocker
1 ägg till pensling
pärlsocker

Gör grunddegen, låt jäsa övertäckt 1 1/2 timme.
Bred ut i långpanna klädd med bakplåtspapper, låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Låt rabarberna mjukna i några matskedar vatten i en kastrull, rör i färskost och socker.
pritsa eller klicka fyllningen jämnt över degplattan. Pensla med ägg och strö över pärlsocker, grädda 15–20 minuter. Skär upp i fyrkanter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons