Annons

Annons

Rabarberdröm fri från gluten

En enkel och gott recept! Syrliga rabarber, en len kräm och lite krispiga havresmulor på toppen gör den här desserten till en riktig höjdardessert.

rabarberkompott

En riktig succédessert i all sin enkelhet.

4 personer
3 dl vispgrädde
1 dl naturell yoghurt, 10 %
1 tsk vaniljsocker

Rabarberkompott:
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 tsk vatten
1 dl färska hallon

Havrefras:
4 msk smör
1 1/2 dl rena havregryn
1 1/2 dl kokosflingor
3/4 dl strösocker

Annons

Garnering:
hallon
havrefras

Smält smöret i en stekpanna. Rör ner havregryn, kokos och socker. Låt allt få smula sig och få en fin färg under omrörning. Låt svalna.
Vispa grädden, vänd ner yoghurt och vaniljsocker.

Gilla Året Runt på Facebook

Rabarberkompott: Ansa och skiva rabarbern tunt, koka ihop med sockret ca 10 minuter. Rör ihop potatismjöl och vatten. Ta kastrullen från värmen och rör ner redningen. Låt kompotten få ett uppkok och låt den sedan svalna.

Varva havrefras, gräddblandning, kompott och bär i 4 glas. Garnera med bär och servera.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…