Annons

Annons

Rabarberdröm fri från gluten

En enkel och gott recept! Syrliga rabarber, en len kräm och lite krispiga havresmulor på toppen gör den här desserten till en riktig höjdardessert.

Annons
rabarberkompott

En riktig succédessert i all sin enkelhet.

4 personer
3 dl vispgrädde
1 dl naturell yoghurt, 10 %
1 tsk vaniljsocker

Rabarberkompott:
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 tsk vatten
1 dl färska hallon

Havrefras:
4 msk smör
1 1/2 dl rena havregryn
1 1/2 dl kokosflingor
3/4 dl strösocker

Garnering:
hallon
havrefras

Smält smöret i en stekpanna. Rör ner havregryn, kokos och socker. Låt allt få smula sig och få en fin färg under omrörning. Låt svalna.
Vispa grädden, vänd ner yoghurt och vaniljsocker.

Rabarberkompott: Ansa och skiva rabarbern tunt, koka ihop med sockret ca 10 minuter. Rör ihop potatismjöl och vatten. Ta kastrullen från värmen och rör ner redningen. Låt kompotten få ett uppkok och låt den sedan svalna.

Varva havrefras, gräddblandning, kompott och bär i 4 glas. Garnera med bär och servera.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons