Annons

Annons

Rabarberpaj med mandelsmulor

Rabarberpaj är oslagbart på sommaren! Särskilt när rabarbern får läckert sällskap av mandelmassa som i den här goda pajen.

Smulpaj med rabarber och mandelmassa recept

Smulpaj med rabarber och mandelmassa

6 personer

600 g rabarber
½ dl strösocker
2 msk potatismjöl
2 tsk mald kanel
3 msk hackade pistaschmandlar
3 msk mandelspån

Mandelsmulor:
100 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa rabarbern och dela i ca 1 cm stora bitar.
3. Blanda samman socker, potatismjöl och kanel.
4. Mandelsmulor: Riv mandelmassan grovt och dela matfettet i bitar. Blanda det med socker och mjöl till en smuldeg.
5. Fördela halva mängden smulor i
botten på en smord ugnsfast form,
ca 24 cm i diameter. Fördela rabarbern över och strö över kanelblandningen. Strö över resten av mandelsmulorna samt mandlar och mandelspån.
6. Grädda pajen strax under ugnens mitt, ca 25 minuter. Garnera med
kryddgrönt och servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Smulpaj med bär och vit choklad

Smulpaj Peach Melba

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…