Annons

Annons

Rabarbersylt med kardemumma

Gör vår goda sylt med smakkompisarna rabarber och kardemumma!

Rabarbersylt med kardemumma
ca 2 liter sylt
1 kg rabarber
3/4 dl vatten
2 tsk malda kardemummakärnor, kan uteslutas
1 kg syltsocker

1. Ansa och skölj rabarbern och skär i ca 1 cm 
breda bitar.
2. Koka upp vatten, rabarber och kardemumma. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
Tillsätt eventuellt lite mer vatten.
3. Tillsätt syltsocker och koka under omrörning, 3–5 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar 
och sätt genast på locken.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också dessa ljuvligt goda recept med rabarber:

Rabarber- och citronsaft

Rabarberkompott med vaniljgrädde och rostad mandeltopping

Rabarber- och mandelsmulpaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…