Annons
Annons

Rågkrosskakor

Hembakat är godast! Njut av nybakade hålkakor med rågkross.

Annons

Rågkrosskakor
4 stycken
1 dl kokande vatten
1 dl rågkross
50 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 dl brödsirap
5 dl fint rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl

Pensling:
mjölk

Sätt ugnen på 225 grader.
Häll det kokande vattnet på rågkrosset och låt stå i 30 minuter. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut smulad jäst med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, rågkross, salt, sirap och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Plasta in bunken och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, och dela degen i fyra delar. Baka ut till runda kakor.
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt, nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 30 min.
Grädda ca 10-15 min i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

BAKA OCKSÅ:
Frasiga frukostbröd
Recept – Frasiga frukostbullar>>
medelhavsbröd
Recept – Läckert medelhavsbröd

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…