Annons
Annons

Räk- och fisksoppa

 

R�kfrossa 2014 Janet GustavssonLite vardagslyxig soppa som värmer så här i november. Det behöver vi alla!

4 PERSONER
1 morot, riven
2 persiljerötter eller palsternackor, rivna
10 cm purjolök, strimlad
1 fänkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
5 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
400 g torsk, sej eller annan vit fisk
ev 1 msk Pernod
GARNERING:
500 g skalade räkor
färsk timjan

Annons

Koka upp moroten, persiljerötterna, purjolöken, fänkålen och vitlöken tillsammans med fiskbuljongen och vinet. Låt koka 10 minuter.
Tillsätt grädden, lägg i fisken skuren i bitar och koka 7-8 min och mixa till en slät soppa. Tillsätt ev lite Pernod.
Servera soppan i skålar, toppa med rikligt med skalade räkor och lite färsk timjan.

Av Janet GustavssonFoto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…