Annons

Annons

Räkcheesecake

Perfekt förrätt att göra i förväg! Serverad i riktigt små glas passar den också som snacks till välkomstdrinken.

Cheesecake med räkor i glas

4 personer
4 skivor kavring
2–3 msk smör
1 tsk brödkrydda
400 g oskalade räkor
1 liten röd lök, finhackad
2 msk finklippt gräslök
1/2 citron, rivet skal
2 msk grovhackad dill (eller krasse)
1 dl kesella, 10 %
1 dl crème fraiche

Garnering:

räkor
dill
citronrasp

Annons

Kantskär brödet och smula sönder det grovt. Bryn smulorna i smör tillsammans med brödkrydda tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala räkorna och ta undan några till garnering.
Rör ihop gräslök, citronskal, dill, kesella och crème fraiche.
Varva brödsmulor, crème fraiche-röra, hackad rödlök, räkor och dill i lager i fyra portionsskålar. Avsluta med räkor och toppa med dill och citronskal.

Tips!
Blanda gärna räkor och kräftstjärtar, så blir det ännu festligare!

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Bjud på trerätters middag!
Till varmrätt: Parmalindad fläskfilé
Örtbakad parmalindad fläskfilé
Till efterrätt: Chokladpanncotta
Chokladpannacotta med bär och Daim

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…