Annons

Annons

Räkgratinerade fiskrullader

Vad ska jag bjuda på till helgen? Vad sägs om rullander av torsk och toppa med räkor. Så gott!

Servera ett gott vitt vin till fiskrulladerna – vi har vintipsen!

Räkgratinerade fiskrullader
4 personer
700 g torskfilé
300 g färsk spenat
1/2 purjolök
salt, vitpeppar
1 dl vitt vin

Gratängsås:
500 g oskalade räkor
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
2 msk fiskfond
3 msk finhackad dill
2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
räkor
dillvippa

Servering:
pressad potatis

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa fisken och dela filéerna längs med mitten om de är stora. Rulla samman filéerna.
Ansa spenaten och fräs den blank i lite matfett, tryck ut överflödig vätska. Ansa och strimla purjolöken. Fördela spenat och purjo i bottnen på en smord ugnsform. Ställ fiskrulladerna på högkant i formen. Salta och peppra. Häll vinet vid sidorna. Täck formen med smörat smörgåspapper och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skala räkorna. Häll vatten, grädde, mjöl, fond i en kastrull och låt koka under omrörning ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och finhackad dill. Ta undan några räkor och lägg ner resten i såsen.
Blanda ner riven ost och låt den smälta. Häll såsen över rulladerna och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och garnera med resten av räkorna, dillvippa och citron. Servera med pressad potatis.

Tips! Torskfilén kan du byta ut mot annan vit fiskfilé, t ex hoki.

Servera ett gott vitt vin till fiskrulladerna vi har vintipsen!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…