Annons

Annons

Bjud på läckra räkstrutar

Läcker och lättfixad förrätt!

Räkstrutar

Servera ett gott vitt vin till smördegsrullen – vi har vintipsen!

4 personer
1 pkt smördeg
2 bakplåtspapper
1 ägg till pensling
300 g skalade räkor
3 kokta ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk citronsaft
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
50 g stenbitsrom
salladsblad

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.

Strutar: Dela två bakplåtspapper och forma varje del så att du får fyra strutar. Fyll strutarna med ugnsfolie så de håller formen. Skär smördegen i 1 1/2 cm breda remsor. Linda remsorna runt strutarna så de precis lappar över varandra. Pensla med uppvispat ägg och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Fyllning: Blanda räkor, tärnade ägg, crème fraiche, majonnäs, citronsaft, dill, gräslök och stenbitsrom. Ta bort folien och klä strutarna med salladsblad utefter innerkanten. Lägg i fyllningen och servera.

Tips! Strutarna kan du baka några dagar i förväg och sedan bara fylla dem lagom till servering.

Servera ett gott vitt vin till smördegsrullen – vi har vintipsen!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…