Annons

Annons

Krämig ramslökssoppa

Läckert krämig soppa på ramslök som passar perfekt en vanlig vardag. Toppa med stenbitsrom för lite extra guldkant!

 

Ramslökssoppa med potatis recept

Om du plockar själv – bladen smakar godast innan växten blommar i maj-juni.

Ramslökssoppa med potatis – recept

4 personer

3 potatisar
25 g ramslök
smör till stekning
7 dl grönsaksbuljong av tärning
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Garnering:
1 ½ dl vispgrädde eller crème fraiche
50 g stenbitsrom (kan uteslutas)

Annons

1. Skala och tärna potatisen. Skölj och hacka ramslöken och fräs den i en tjockbottnad kastrull med smör.
2. Lägg i potatisen och häll över buljongen. Koka i 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Mixa till en slät soppa.
3. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i tallrikar. Garnera med en klick vispad grädde och stenbitsrom. Strö gärna över vitlöksstekta frön (se recept nedan).

Vitlöksstekta solros- och pumpafrön

Rosta ca 1 dl solros-, pumpa- och sesamfrön i en torr stekpanna tills sesamfröna börjar hoppa i pannan. Tillsätt 1 msk rapsolja, 1 riven vitlöksklyfta och lite flingsalt, blanda om. Gott även att strö över pastarätter.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Krämig blomkålssoppa med ädelost

Salamifylld kalkonfilé med ramslökssås

Morotssoppa med grillad paprika

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…