Annons

Annons

Redaktionens vintips till höstens värmande grytor

redaktionens vintips

Lena Walldin, redaktionsekonom
Allesverloren (12002), Tinta Barocca, från Sydafrika tycker jag passar bra till en gryta. Lagom kraftigt och lite kryddigt enligt min smak. Kostar 129 kr.

Marie Flodin, reportagechef
Jag ÄLSKAR Grekland och väljer förstås ett grekiskt rödvin!
Ktima Kir-Yanni (2850), är nytt i systembolagets sortiment. Ett kryddigt vin med lång eftersmak som passar lika bra till höstens mustiga grytor som till vilt – och lamm förstås! 109 kr.

Annons

Sofia Gerholm, teknisk redaktör
Jag gillar bäriga röda viner. Det här är ett fruktigt och smakrikt vin som passar bra till lamm- och nötkött. Dessutom tycker jag om etiketten på flaskan!
Prohibition (74299), Zinfandel. Passar bra till rätter av lamm- och nötkött. Pris 99 kr.

Erika Svernström, reportageredaktör
Chablis (6307), Clotilde Davenne från Frankrike är alltid gott, friskt och smäckert på något sätt. Pris 159 kr.

Katarina Markiewicz, mode-skönhetsredaktör
Jag gillar viner från Rasteau i södra Rhônedalen. Det här vinet passar perfekt till nöt-och lammgrytor. Det är ett ganska kryddigt vin, mustigt med en tydlig smak av Provence. Domaine de Verquière (2179) från Rasteau, Frankrike. Pris 119 kr.

Maria Forsgren, layoutare
Jag gillar bäriga och ungdomliga viner. Det här vinet är dessutom ekologiskt och det är ett extra plus tycker jag.
Le Bistro (2270), Frankrike, 69 kr.

Eva-Stina Sandstedt, Chefredaktör
Ett gott rött vin som passar till pizza, pasta eller något annat läckert italienskt. Fruktig smak och doft av körsbär. Flaskan blir en kul ljusstake på matbordet efteråt.
Finns i beställningssortimentet. Piccoli poggi chianti (78966) Pris 89 kr.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…