Annons
Annons

Revbensspjäll med sesamfrön

Revbensspjäll hör julbordet till. Med det här receptet kommer du att göra succé i jul.

Annons

Stora julbordet
ca 8 bufféportioner
1 kg revben, tunna
8 katrinplommon
2 msk färsk riven ingefära
2 msk malen kryddnejlika
2 msk honung, flytande
5 msk olivolja
1 citron, saften
2 msk sesamfrön
salt, peppar

Lägg revbenen i en smord ugnsform.
Tärna katrinplommonen och blanda med ingefära, kryddnejlika, honung, olja, citronsaft, sesamfrön, salt och peppar. Pensla revbenen runt om med blandningen och ställ in formen i kylen 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ in i formen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ös revbenen med marinaden då och då.
Skär upp köttet i bitar vid serveringen.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…